Genç satanistler büyüklerin kuklası

Kendini itibarlı satanist diye tanımlayan Ankaralı üniversite öğrencisi, karanlık dünyanın acımasız kuralını şöyle anlatıyor: „Satanizm 14-18 yaş arasında yaygın. Büyükler de var ama onlar göstermelik satanist… Amaçları gençleri kullanmak!“

Satanizmi bir bilene sorduk Satanizm, nedir ne değildir? Bu inanç kişiyi intihara sürükler mi?



„Ankarada satanist kitlenin çok saygı duyduğu ve örnek aldığı bir kişi“ olarak tanıtan Requiem Aeterna rumuzlu bilgisayar mühendisliği öğrencisi, sorularımızı yanıtladı. Genç bilgisayar mühendisi, kuralları her klanın „bilen“ olarak adlandırılan liderinin belirlediğini anlattı. Satanizm nasıl öğreniliyor, yayılıyor? Satanizm hep „bilenler“ den öğreniliyor. Kendi klanının amaçlarını istediği şekilde belirleyen „bilenler“, diğerlerine kurallarını belirlediği satanizmi öğretiyor. Okul bahçelerinde, metal müzik konserlerinde, yoğunlukla internette. Yapacak hiçbir işi olmayan hiperaktif ve zengin gençler maddi desteği, her şeyini kaybetmiş gibi hisseden derbeder kişiler de manevi desteği sunuyorlar ve ortaya garip bir birliktelik çıkıyor.
Kitapları Şeytan İncili Satanizmle ilginiz nedir? Türkiyede satanizm propagandası yapan grupların kurulmasında önemli rol oynadım. Satanizmin yükselişe geçtiği yıllarda bu akımın ilk etkilediği Ankaralı satanist grubun üyesiydim. Garip gelebilir ama satanizmin ilk tohumları Ankarada atılmıştır. Satanizm nedir? Bir din. Ama Türkiyedeki satanizmi kaçış olarak görmelisiniz. Anthony Laveyin açtığı satanist kilisesi ve bu konu üstüne yazdığı Satanic Bible en ciddi çalışmalardır. Satanizm hırçınlığı, korkusuzluğu, saygıyı ve onuru içerir. Kimler arasında yaygın? Satanizm 14 – 18 yaş arasında yaygın.

Daha büyükler de var elbette ama onlar maddi kaygıları su yüzüne çıktığı için gençlerden yararlanabilmek amacıyla satanizme devam eder görünüyorlar. Satanizm insana zarar verir mi? Satanizmin herhangi bir düşünceden daha zararlı gibi görünmesi satanizmi seçen kitle ile ilgilidir. Satanizm, kurallarını istediğiniz şekilde yontmanıza izin veren bir yalandır aslında. Şeytani figürlü tişört satılmasın Satanizmin ne olduğu, temel felsefesi ve belirgin özellikleri konusunda öğrenci, veli ve yöneticiler bilgilendirilmeli.

Milli Eğitim Bakanlığı, Lara Falayın ölümüyle yeniden gündeme gelen satanizmin önüne geçebilmek için, genelge yayınlandı. „Satanizm“ konulu genelgede, şu talepler dile getirildi: Zararlı yayınlarla çeşitli dergi, müzik, CD, kaset, dövme ve şeytani figürlerin bulunduğu desenli tişörtlerin satılması önlenmeli.Satanizmin yayılma kabiliyeti yüksek olan okullarda semavi dinler yeterli, yetenekli, bilgili ve kadrolu öğretmenlerce öğretilmelidir.İnternet kafelere karşı, büyük masraflar yapılan ancak genellikle kullanılmayan 3188 bilgi teknolojisi sınıfının aktif hale getirilmesi gereklidir. Bilgisayar arkadaşlığı teşvik edilmeli, böylece öğrencilerin sanal takibi yapılmalıdır.

Hinterlasse einen Kommentar